Lachgassedatie

Lachgassedatie

Lachgas kan u helpen uw tandheelkundige behandelingen rustig en kalm te ondergaan. Het is een vorm van sedatie waarbij u bij bewustzijn blijft. Lachgas wordt door de meeste patiënten als prettig ervaren.

Lachgassedatie is bedoeld voor het kalmerende effect en het verminderen van de pijn. Echter is bij sommige behandelingen een extra plaatselijke verdoving noodzakelijk. Wel zorgt het lachgas ervoor dat u het toedienen van de plaatselijke verdoving nauwelijks zult voelen.

HOE WERKT DE LACHGASBEHANDELING?

U krijgt een neuskapje op waardoor het lachgas wordt toegediend, hierbij moet u in en uit ademen. Er zal vervolgens stapsgewijs meer lachgas worden toegediend, na enkele minuten zult u het effect voelen. Hierdoor voelt u zich meer ontspannen en aangenaam. Tijdens de behandeling bent u bij bewustzijn. U zult dus wel op de hoogte zijn van wat er gebeurt, maar u ervaart de behandeling fijner. Tijdens de behandeling wordt er goed op u gelet, zo wordt bijvoorbeeld nauwkeurig gekeken naar uw hartslag en de zuurstofverzadiging.

Deze vorm van sedatie wordt o.a. soms gebruikt voor kinderen en patiënten met angst. Na de behandeling zal de tandarts u een aantal minuten zuurstof toedienen. Hierdoor verlaat het lachgas weer u lichaam en voelt u zich vervolgens weer goed