Behandelingen

Behandelingen

Hier vindt u een kleine uitleg van verschillende behandelingen die wij aanbieden.

Tijdens het eerste bezoek zal de tandarts de tanden, kiezen en het tandvlees nakijken. Op indicatie kunnen röntgenfoto’s genomen worden om te kijken of er geen gaatjes aanwezig zijn die de tandarts niet met het blote oog kan zien. 

Lees meer >>>

Tijdens de periodieke controle bekijkt uw tandarts uw gebit van alle kanten. Hij kan aan de kleur van uw tanden en kiezen zien, of er een gaatje dreigt te ontstaan, of dat een al eerder hersteld gaatje toch groter is geworden onder de vulling.

Lees meer >>>

Het is van groot belang uw gebit dagelijks zo goed mogelijk te verzorgen. Poets uw tanden minstens twee keer per dag om de tandplak te verwijderen, Gebruik een tandpasta met fluoride, Reinig tussen de tanden en kiezen met een tandenstoker of rager.

Lees meer >>>

Parodontitis is een tandvleesontsteking die verder gaat dan het tandvlees. Tandplak op de tanden en kiezen veroorzaakt een ontsteking in de rand van het tandvlees. Zo’n tandvleesontsteking heet gingivitis. 

Lees meer >>>

In onze praktijk zijn kinderen meer dan welkom. Meekomen tijdens de controle van de ouders of broers en zussen is meestal het beste moment om kennis te maken met de tandarts.

Lees meer >>>

Als je tanden en kiezen scheef staan, kan het zijn dat de tandarts je naar Orthodontist verwijst voor een beugel. Wat gaat er dan gebeuren bij de ortho? Tijdens het eerste gesprek bij onze beugeltandarts kijken we eerst zorgvuldig naar je gebit.

Lees meer >>>

Indien er een gedeelte van uw kies afbreekt of als uw kies door tandbederf beschadigd kan de tandarts dit restaureren door middel van vullingen.

Lees meer >>>

We spreken van tanderosie wanneer tandglazuur of blootliggende tandwortel wordt opgelost door een zuur dat niet afkomstig is van de mondbacteriën. Wordt tanderosie niet bestreden, dan kan het tandglazuur uiteindelijk geheel verdwijnen.

Lees meer >>>

Naast gaatjes en tandvleesziekten is tandenknarsen een van de grootste boosdoeners voor het gebit.
Tandenknarsen is het krachtig over elkaar schuiven van tanden en kiezen. De boven- en onderkaak schuiven hard over elkaar heen, dit veroorzaakt schurend en knarsend geluid. 

Lees meer >>>

Kronen en bruggen zijn bedoeld als duurzame vervangingen voor tanden en kiezen. Ze benaderen de oorspronkelijke vorm en functie zoveel mogelijk. Een behandeling voor een kroon of brug is ingewikkelder dan voor een gewone vulling. Lees meer >>>
Een wortelkanaalbehandeling, ook wel zenuwbehandeling genoemd, is een tandheelkundige bewerking, waarbij de pulpa van het wortelkanaal van een tand of kies verwijderd wordt en de ontstane ruimte wordt opgevuld. Lees meer >>>

Een implantaat is een kunstwortel, die in de kaak wordt geplaatst. De meeste implantaten zien er uit als een soort schroef en zijn gemaakt van titanium. Het implantaat is een sterke basis voor een kroon, brug, of kunstgebit.

Lees meer >>>

Een uitneembare prothese (kunstgebit) is één van de meest gebruikte oplossingen voor het vervangen van ontbrekende tanden. Prothesen kunnen worden toegepast bij het ontbreken van een aantal tanden of kiezen.

Lees meer >>>

Naast het goed functioneren van uw gebit wordt er tegenwoordig ook veel aandacht besteed aan de esthetiek. Wat is er mooier dan een gaaf en natuurlijk ogend gebit? Met de laatste technieken is kunst niet meer van echt te onderscheiden. 

Lees meer >>>

Witte tanden is iets dat veel mensen willen. Vind u het vervelend dat uw tanden niet helemaal mooi wit zijn?

Lees meer >>>

Angst voor de tandarts is niet ongewoon. Ongeveer 40% van de Nederlandse volwassenen zegt bang te zijn voor een tandartsbezoek en tandartsbehandeling. Zo’n 12% is zelfs zeer angstig. Het is dus niets om u voor te schamen. Waar uw angst ook vandaan komt, wij nemen deze zeer serieus.

Bij Tandartsen Mariastraat worden behandelingen ook onder volledige narcose uitgevoerd. We hanteren een persoonlijke benadering. 

Lees meer >>>

Het kan voorkomen dat u zo bang bent voor de tandarts dat u, uw gebit niet laat controleren of behandelen. Een kwart van de Nederlanders is bang voor de tandarts.

Lees meer >>>

Lachgas kan u helpen uw tandheelkundige behandelingen rustig en kalm te ondergaan. Het is een vorm van sedatie waarbij u bij bewustzijn blijft. Lachgas wordt door de meeste patiënten als prettig ervaren.

Lees meer >>>