Orthodontie

Orthodontie

 

 

 

Orthodontie is een specialiteit van de tandheelkunde die zich bezighoudt met de diagnose, preventie en correctie van tanden en kaken en het uitlijnen van bijtpatronen. Tijdens het eerste gesprek bij onze beugeltandarts kijken we eerst zorgvuldig naar je gebit en alles wat daarmee te maken heeft. Vervolgens wordt een afspraak gemaakt voor het eerste onderzoek. Hier worden de foto’s gemaakt en maken we een afdruk van je gebit.


Na de onderzoeken stellen we een behandelplan op en kom je terug om het behandelplan en de kosten te bespreken. Er zijn heel veel verschillende beugels. Wij kijken welke beugel je moet dragen, wanneer en hoe lang. Het behandelplan zullen we uitgebreid met de ouders bespreken. Alle vragen die jullie hebben over beugels kun je aan ons stellen.

Daarna begint de orthodontiebehandeling met het plaatsen van de beugel. Om de maand kom je terug voor controle. Soms moeten we dan de beugel wat strakker zetten. Na verloop van tijd staan je tanden en kiezen recht en je kaken netjes boven elkaar. Dit kan soms wel twee of drie jaar duren. Als alles eenmaal staat zoals het hoort, moet je nog een tijd ’s nachts een beugel dragen. Dat komt omdat anders je tanden weer naar hun oude plek terug zouden kunnen schuiven. Als alles goed gaat zien we je na een aantal jaren van nacontrole niet meer terug. Je hebt dan een recht gebit waarmee je goed kan praten en eten. Daarnaast zorgt de beugel ervoor dat je gebit er weer mooi uitziet!

 

Wilt u meer informatie betreft orthodontie? Bekijk dan één van onze informatiefolders of neem gerust contact met ons op.